Almere.org

Artikelen

Na Almere Kennistad, nu ook Almere Smart Society mislukt

Het is D66 wethouder René Peeters uit Almere die Almere Smart Society heeft ingeruild voor Growing Green Cities (Onderwijs) zonder daar ook maar een woord over te communiceren. Geen medium heeft daarover geschreven: ze hebben namelijk niets aangereikt gekregen van de afd. Communicatie, dus er was geen nieuws,..

Zulke wendingen worden er gemaakt omdat één D66 wethouder onderwijs in zijn portefeuille heeft. Almere ging van de ene dag op de andere over van een Smart Society in een akelig groen milieu product. Zo zet men hier hun 'visies' met regelmaat overboord. Blijkbaar omdat er bij elk nieuw jaar een nieuw budget past.

Het is idioot nu alsnog met Philips straatverlichting en wifi contactpunten uit te gaan voeren. Dit kan alleen als de gemeente haar afspraken jegens Philips niet is na gekomen, dát zou mij niet verbazen.

Dus de gemeenteraad staat voor schut omdat de eerste 150.000 Euro wel op zijn plaats is gekomen (olv Raymond Versteegh projecten met de burger uitvoeren). Maar de 300.000 euro in de twee jaar daarna, zijn in het geheel niet ten gunste van de burger is gekomen,... En kijk dat was wél de voorwaarde van de gemeenteraad. Wie heeft die 300.000 eigenlijk achterover gedrukt, was het wethouder Peeters en D66?

Cartoon van Maarten Wolterink

Zie ook:
Geld Almere Smart Society ging voornamelijk naar manager (23 maart 2016)
Vragen raadsfracties over Almere Smart Society (9 maart 2016)
Project met ICT-bedrijven voldoet niet aan verwachtingen (8 februari 2016)
Zwartboek Almere Kennisstad

Nieuwsflits

We hebben 20 gasten en geen leden online

U bevindt zich hier: Home