Almere.org

Laatste Nieuws

Populair

Artikelen

Salafistisch broeinest Almere

Het is dus deze Ibn Ali die op uitnodiging van het moskeebestuur een lezing kwam houden bij een inzamelingsactie van de Ibn Al Khattab moskee. Maar daar blijft het niet bij. Ibn Ali heeft ook een lezing gehouden in de Tawbah moskee in Almere Haven. Twee Almeerse moskeeën zijn dus gastheer geweest van deze omstreden salafist.

Ibn Ali wordt ook in verband gebracht met Fouad El-Bouch, beter bekend als Abu Hafs. Hafs staat bekend als een radicale prediker en jihad verheerlijker die onder meer de gruweldaden van IS verdedigt. Ook deze Hafs is geen onbekende in de Almeerse Tawbah moskee waar hij meerdere lezingen gaf.

Hafs is een van de oprichters van World Wide Relief. Een organisatie die stelde geld in te zamelen voor humanitaire hulp in Syrië maar veel waarschijnlijker is het dat het ingezamelde geld is besteed aan het faciliteren van Nederlandse jihadgangers. Een van de plaatsen waar World Wide Relief gelden heeft ingezameld is….Almere.

Voor deze inzamelingsactie werd reclame gemaakt door een islamitische jongerenorganisatie in Almere, de MJA (Moslim Jongeren Almere). Deze club kreeg landelijk aandacht toen zij de internationaal bekende haatimam Haitham Al-Haddad uitnodigden om in Almere een lezing te komen verzorgen. Na afloop van de lezing ging toenmalig kandidaat-raadslid voor de PvdA, Hassan Buyatui, nummer 22 (!) op de kandidatenlijst, lachend met de haatprediker op de foto. Hij werd door de Almeerse moslims beloond met een plekje in de vijf man grote Almeerse PvdA gemeenteraadsfractie. De MJA verdedigde de uitnodiging van de haatprediker met een persbericht waarin de reputatie van Al-Haddad nog eens stevig werd opgepoetst. Maar blogger Carel Brendel wist haarfijn vast te stellen dat Al-Haddad de meest weerzinwekkende, antisemitische vuilspuiterij op zijn conto heeft.

Twee maanden later was Al-Haddad wederom in Almere. Dit maal op uitnodiging van de Ibn Al-Khattab moskee in Almere Buiten. Daarmee is de cirkel rond. Een moskee waar aantoonbaar twee omstreden, radicale haatpredikers aan gelieerd kan worden is met recht een haatpaleis te noemen. Een smet op Almere.

Verantwoordelijk voor het ontstaan van deze voedingsbodem is burgemeester Annemarie Jorritsma. De opperwegkijker laat in Almere keer op keer zien dat ze als verantwoordelijk bestuursorgaan niet de grenzen van haar bevoegdheden durft op te zoeken. De aangekondigde komst van Al-Haddad had ze kunnen dwarsbomen met een verbod met een beroep op verstoring van de openbare orde. Of zoiets bij de rechter stand houdt, weten we niet maar wie het niet probeert zal het nooit weten. Haar ambtsgenoot Van Aartsen slaagde er in Den Haag wel in anti-islamdemonstraties te verbieden.

Jorritsma legt haar ambt deze zomer neer. Wat zij nalaat is een radicaal-islamitisch broeinest, de gevolgen waarvan Almere vrees ik niet bespaard zullen blijven.

Nieuwsflits

We hebben 2 gasten en geen leden online

U bevindt zich hier: Home