Almere.org

Haanstra wil wethouder worden in Oegstgeest

Soms zijn er toch nog geïnteresseerde journalisten die zich echt verdiepen in de achtergronden van bepaalde karakters, zeker als die wethouder (willen) worden in hun gemeente. Mooi, die geef ik dan natuurlijk naar eer en geweten een feitenrelaas, zo ook over Johanna Haanstra en haar PvdA activiteiten in Almere.

Column: Dag Siem,

Daar vraag je me wat, tijdens haar PvdA fractievoorzitterschap heeft zij onze stichting Digitaal Almere kapot gemaakt en mijn karakter in deze stad vermoord. De PvdA in Almere was doodsbang voor het internet en de macht daarvan die hun zichtbaar dunnetjes door de vingers gleed: ze snapten er niets van. Het antwoord was dat die partij (met PvdA wethouder Lies Spruit, nu burgemeester in Lisse) stichting Kennisstad Almere oprichtte (het 'succes' daarvan staat hier: http://zwartboek.almere.cc) om zo hun macht ook op internet zeker te stellen.

Ja, zij is een 'machtspoliticus' opgehangen aan het Joop den Uijl tijdperk. Kijk naar haar foto, ze is net een dochter van Den Uijl een Den Uijl adept. Daarom vind ik het ook zo gek dat zij voor een andere partij dan de PvdA in het college van Oegstgeest komt: zal wel een centenkwestie zijn: mevrouw houdt van grote dure huizen. Ook staat zij aan de wieg van het op rij wegsturen van maar liefst drie VVD wethouders met haar achterbakse achterkamertjes politiek. Ik zou als ik jou was de VVD wethouders daar maar waarschuwen, details staan hier: http://dial.almere.cc. Maar dat dossier gaat je veel tijd kosten, Haanstra fungeert het liefst op de onzichtbare achtergrond dus daar komt ze amper in voor.

Zij is een uitgesproken figuur die veel ziet in nare quango's om zo meer macht onder haar leden te verdelen en zo op handige wijze overal zeggenschap over te krijgen. In haar jaren in Almere werden o.a. opgericht: Stichting Stadspromotie Almere, stichting Almere Kennisstad en stichting Onderwijs Almere. Het buitenhuis plaatsen van gemeentelijke taken is dan ook te verwachten in Oegstgeest.

En dan deze foto, de meest flatteuze die er is,.. Daar kun jij mee scoren: http://almere.flevoland.to/gnpics/0773_Johanna_Haanstra.jpg

Op 11 februari 2006 schreef ik, toen de keuze op haar gevallen was om wethouder te worden in Almere:  De PvdA wethouder heeft, duidelijk zonder effect voor haar nieuwe kandidaatstelling, de afgelopen vier jaar nogal wat steekjes laten vallen. Zo introduceerde zij, onder het gevleugelde leiderschap van Professor Dr. Annemiek Roobeek, het waanzinnige ‘Verbindend Vernieuwen’. Het project stokte al in de aanloop en maakte de burger van Almere een miljoen Euro lichter (zelfs de website is verwijderd). Het boogde doel meer opleidingen -van enige omvang en importantie- naar Almere te halen is helaas ook mislukt ondanks alle in- en externe adviseurs die de wethouder bijstaan. In al haar ijver werkt deze wethouder zelfs momenteel aan het afschuiven van de gemeentelijke en bestuurlijke verantwoordelijkheden rondom het basisonderwijs: zij wil dat de BCOO (Openbaar Onderwijs Almere) als zelfstandige stichting verder gaat. In mijn optiek een bedenkelijke ontwikkeling. Je moet het maar willen (en er tegelijk niet aan denken) dat je in de toekomst met je klachten m.b.t. openbaar onderwijs niet meer bij de gemeente Almere terecht kunt, maar overgeleverd bent aan een bestuurscommissie o.l.v. Netty Tiemersma.

Maar wat werkelijk de kroon spant is de weerzin van deze wethouder, vanuit haar leidende Almeerse positie, om doortastend de teloorgang van de Nederlandse kenniseconomie een halt toe te roepen: te beginnen in Almere. Haar ideale positie om zich in contact te stellen met de top van het Nederlandse bedrijfsleven, die te vragen waar zij thans - qua scholing en opleiding - behoefte aan hebben en tevens tegelijk met hen de financiering van hun ‘wensen’ af te kaarten. Johanna Haanstra heeft dit niet begrepen en heeft hoegenaamd geen contacten op dit gebied gerealiseerd. Hoezo is Johanna Haanstra een goede kandidaat?

Doe er je voordeel mee Siem,

Stg. Digitaal Almere
Peter Aggenbach - Almere

Nieuwsflits

We hebben 29 gasten en geen leden online

U bevindt zich hier: Home Column Haanstra wil wethouder worden in Oegstgeest