Almere.org

Opening nieuwe bibliotheek Buiten

Druk, overweldigend en feestelijkAlmere, 10 september 2012 – Na drie weken van in- en uitpakken, schoonmaken en inrichten was het zaterdag 8 september om 10.00 uur eindelijk zover: de nieuwe bibliotheek Buiten opende haar deuren. Wethouder Arno Visser en de directeur van de nieuwe bibliotheek, Chris Wiersma, gaven het officiële startschot voor de opening met de onthulling van de ‘Rotunda’. Een touchscreen waarmee klanten eenvoudig boeken kunnen reserveren die op dat moment niet in de bibliotheek aanwezig zijn.

Overweldigend
Na de officiële opening stroomde de bibliotheek onmiddellijk vol met mensen die een kijkje kwamen nemen. Er was de hele dag van 10.30 tot 17.00 uur van alles te doen: er waren workshops voor kinderen en volwassenen, lezingen van de schrijfsters Jet van Vuuren en Marjan Berk, er werd geschminkt, er was een ballonnenclown en klanten konden natuurlijk boeken en andere materialen inleveren en lenen

Resultaten
En dat het druk was, dat was ook cijfermatig terug te zien. Er hebben zich 30 nieuwe leden ingeschreven en 20 leden hebben hun abonnement uitgebreid. Er zijn 3.600 materialen (boeken, cd’s, dvd’s et cetera) uitgeleend en 4.200 materialen ingeleverd. En ook de activiteiten werden druk bezocht: 90 kinderen deden mee aan de workshop ‘maak een vakantieherinneringsdoosje’, er zijn 60 kinderen geschminkt en de ballonnenclown heeft 670 ballonnenbeesten gemaakt. Schrijfster Marjan Berk trok een volle zaal. 

Open
De nieuwe bibliotheek Buiten is vanaf nu weer volgens de normale openingstijden geopend: maandag, dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, woensdag van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 18.30 tot 20.30 en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Er is nog geen boekenbrievenbus, die wordt binnenkort geplaatst. Klanten kunnen buiten openingstijden hun boeken wel inleveren in de brievenbus in Stad. De nieuwe bibliotheek bevindt zich aan Baltimoreplein 112. Vanaf de oude bibliotheek aan het Noordeinde kunnen mensen het beste de volgende route aanhouden: loop richting de busbaan en steek deze over richting het station. Loop voor het nieuwe café ‘70’s en ‘80’s langs. Iets verder naar links bevindt zich de nieuwe bibliotheek. Het is het gedeelte van het nieuwe gebouw met de hoge glazen pui.

Nieuwsflits

We hebben 26 gasten en geen leden online

U bevindt zich hier: Home Over Almere! Kunst en Cultuur Opening nieuwe bibliotheek Buiten