Almere.org

Artikelen

PVV bashen op niveau

(Foto: Bob Friedlander)
Column - Wethouder Adri Duivesteijn (PvdA) staat inmiddels landelijk bekend als een ordinaire PVV basher. Kijk zijn Twitter timeline er maar op na. In een verhouding van 1 op 2 gooit meneer er een beledigende tweet uit over de PVV. Wat speelt er allemaal af in dat hoofd van die man, die zich bezig moet houden met het bouwen van woningen in de Stad Almere. Wil je in Almere heden ten dagen een sociale huurwoning dan is de wachttijd acht jaar(…) Duivesteijn maakt zich druk om alles en nog wat behalve over hetgeen hij is aangenomen.

En zo kon het verkeren dat hij op twee januari jl. ter vervanging van burgemeester Jorritsma – afwezig vanwege haar 40-jarige bruiloft in Afrika – als locoburgemeester de nieuwjaarstoespraak mocht uitspreken. Zie: Duivesteijns nieuwjaarsspeech - PDF ].
Geheel in de lijn van de verwachting probeerde Duivesteijn het podium, hem gegeven als locoburgemeester en ‘vader’ van al de Almeerders, te misbruiken voor zijn subversieve anti PVV standpunten. Welnu, hij is dan ook zichtbaar door de mand is gevallen: een kleine geschiedenisles is hier op zijn plaatst.

Duivesteijn is een oud PvdA politicus uit de linkervleugel van de partij. Hij heeft specifieke interesse in de absolute macht. Duivesteijn denkt - terwijl heel politiek Nederland de afgelopen 20 jaar ingezien heeft dat dit idee onuitvoerbaar is - dat er door landelijke samenwerking van PvdA, GroenLinks en de SP een prachtig nieuw machtsblok ontstaat waarbij ‘links Nederland de vingers kan aflikken’. Helaas ondanks al zijn inzet, werd zijn oproep tot ‘Een Ander Nederland 2010’ de zoveelste mislukte oproep voor een ‘Progressieve Volkspartij’. Het is absurd, maar díe tegenslag maakte Duivesteijn de laatste twee jaren behoorlijk ‘chagrijnig’: zijn gekanker op de PVV wordt echter gaandeweg steeds luider.

En zo rolde Almere onder het juk van deze PvdA wethouder van de ene hetze in de andere. Toen ook nog onder het mom van een ‘Duurzaamheidwinkel’ de natuur- en milieumaffia (NMFF) via de achterdeur Stadhuisplein 1 werd binnengeloodst onder de verantwoordelijkheid van Duivesteijn, waren de poppen – opnieuw - aan het dansen tussen de wethouder en de PVV fractie. Ik heb daar op 14 november 2011 de volgende column, - Wethouder Adri Duivesteijn staat met een mond vol tanden - over geschreven.

Volkskrant steun en toeverlaat
Direct al bij het aantreden van het Almeerse college in  maart 2010 heeft Duivesteijn zijn mening over de PVV niet onder stoelen of banken gestoken. Als vanzelfsprekend heeft hij bij de Volkskrant goede contacten waardoor hij kans zag en ziet schokkende artikelen, opinies en interviews te publiceren met als insteek de PVV kapot te maken. Duivesteijn maakte hier gretig gebruik van met zijn bijdrage: Het is schokkend te zien hoe destructief de PVV is
Ik vind één voorbeeld aanhalen wel voldoende, het schetst Duivesteijn's haat tegen alles wat PVV is. Nu kun je over de PVV veel zeggen maar niet dat zij mensen stigmatiseert, anders dan dat Duivesteijn de PVV kiezer van hetzelfde laken een pak geeft. Het is Duivesteijn en niemand anders, die het nieuwe jaar 2012 opent met haat, heel veel haat, tegen alle Almeerders die de PVV een warm hart toedragen. Een betere start om in 2012 verder uit elkaar te groeien is er voor politiek links- en rechts-Almere niet.  Inmiddels staan Duivesteijn en zijn PvdA en de Almeerse PVV extreem ver uit elkaar en tegenover elkaar: dat ligt niet aan de PVV, maar dat ligt uitsluitend aan Duivesteijn zélf.

Het zijn deze activiteiten die hem door zijn partijgenoten niet in dank worden afgenomen. Duidelijk is dat de steun uit zijn partij er helemaal niet meer is. Namelijk anders had hij Almere allang verlaten voor een zetel op het pluche in de Eerste Kamer, die hem – nogmaals, door zijn eigen partij - niet gegund is. Meneer staat op de wachtlijst.

Gebonden aan Almere is hij in het geheel niet, maar graaien kan hij in Almere als de beste. Al 6 jaar maandelijks 1000,- Euro extra uit de belastingpot ter compensatie van de kosten voor zijn tweede huis in Almere: het eerste staat in Den Haag te wachten tot er daar weer emplooi is,… En zo etter je door als een naar boven gevallen politicus van een zure wegkwijnende en vooral achterlijke Partij voor de Arabieren.

Nieuwsflits

We hebben 10 gasten en geen leden online

U bevindt zich hier: Home